la petite fille de monsieur linh vertaling
Het kleine meisje van meneer Linh.
Ga direct naar de inhoud, het zoekveld of het hoofdmenu. in de Bibliotheek. nu in de Bibliotheek. bronnen voor thuis. meer van de bieb. Zoeken in de catalogus Zoeken binnen de site. Philippe Claudel Het kleine meisje van meneer Linh. Een oude man ontvlucht met zijn enkele weken oude kleindochter zijn door oorlog verscheurde land in Zuidoost-Azië om nieuw houvast te zoeken in een grote westerse stad. Fictie, Psychologische roman Onderwerpen. Proza romans/novellen, Vluchtelingen, romans en novellen; vertaald, Vertaalde literaire roman, novelle Taal. Nederlands Oorspronkelijke taal. Frans, verschenen als La petite fille de Monsieur Linh Ook beschikbaar als. Grootletterboek Gesproken boek. Je leent dit boek bij je eigen Bibliotheek. Vul de vier cijfers van je postcode in en vind je Bibliotheek. Postcode: Vind mijn Bibliotheek. De Bezige Bij, Amsterdam Verschenen. 142 pagina's, 20 cm Aantekening. vertaald uit het Frans door Manik Sarkar 1e druk Nederlandse uitgave: 2005 Vertaling van La petite fille de monsieur Linh.
Vrijplaats.net.
Hij is een Franse schrijver, geboren in 1962, van wie de boeken in verschillende talen vertaald zijn. Hij schreef onder andere: La Petite Fille de Monsieur Linh vertaald als: Het kleine meisje van Meneer Linh, Les âmes grises en Meuse loublie. Hij is lid van de Academie Goncourt en kreeg in 2015 een eredoctoraat aan de KU Leuven. Hij schreef ook filmscenarios voor films als Il y a longtemps que je taime, Tous les soleils en Une enfance, waarin ook de wereld van gedetineerden niet ver weg is. Met Le bruit des trousseaux Het geluid van de sleutelbossen schreef Claudel een indringende getuigenis over het Franse gevangeniswezen. In het boek staan korte getuigenissen. Claudel noemt het zelf un récit of een verhaal. Ik vind het een zeer herkenbaar boekje. Vele ervaringen die beschreven worden, komen dicht bij wat ik zelf meemaakte en ervoer. De onmacht die ik soms voelde. Claudel verwoordt het mooi. Vol mededogen en empathie, zoals alleen hij dat kan, vind ik. Het greep me enorm aan. Het boek is niet in het Nederlands vertaald. Ik citeer enkele fragmenten in mijn eigen vertaling.:
Het kleine meisje van meneer Linh Wikipedia.
Het kleine meisje van meneer Linh. Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie. Naar navigatie springen Naar zoeken springen. Het kleine meisje van meneer Linh oorspronkelijke titel: La Petite Fille de Monsieur Linh is een korte roman van de Franse schrijver Philippe Claudel.
Philippe Claudel Het kleine meisje van meneer Linh Zorgvuldige eenvoud 8weekly.nl. Philippe Claudel Het kleine meisje van meneer Linh Zorgvuldige eenvoud 8weekly.nl.
Met zijn beschrijving van de werkelijkheid toont Claudel het verlangen van de mens naar liefde en vrede. Meneer Linh is de treurige held, zijn herinneringen aan zijn thuisland doen denken aan een paradijs voordat het onherroepelijk werd veranderd door oorlog en vernietiging.
Het kleine meisje van meneer Linh De Leesclub van Alles.
Grote idealen en plannen van bovenaf ontbreken. Sentimenteel wordt Claudel net niet, daarvoor is zijn taalgebruik te subtiel. En al zouden we door het lezen van deze novelle zelf wat sentimenteel worden en ons afvragen of we eigenlijk niet allemaal op zoek zijn naar een meneer Bark die zich over ons ontfermt hoe erg is dat dan eigenlijk? Je kunt Claudels novelle ook lezen als een oproep aan ons Europeanen om eindelijk zelf eens een meneer Bark te worden en iemand die het minder goed heeft, een Syrische vluchteling bijvoorbeeld, de hand te reiken. Voor het eerst verschenen op De Leesclub van Alles. Als voorbereiding op DLVA avond op 21 november over Philipe Claudel met Claudel vertaler Manik Sarker leest Roeland Dobbelaer komende tijd elke week een boek van Claudel. Hij doet hier verslag. Het kleine meisje van meneer Linh. La Petite Fille de Monsieur Linh. Franstalige Roman vertaald. De Bezige Bij 2016. november 4th, 2016 Beoordeling.: Bestel Het kleine meisje van meneer Linh. Geef een reactie Reactie annuleren. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met. Stuur mij een e-mail als er nieuwe berichten zijn. Gapen onder water.
Het kleine meisje van meneer Linh La petite fille de monsieur Linh door Philippe Claudel Scholieren.com.
Wil je meer weten, dan kan je altijd even contact met ons opnemen. Ik ga akkoord met de Scholieren.com gebruikersvoorwaarden. Ik wil mij aanmelden voor de nieuwsbrief. Gratis profiel aanmaken. Heb je al een account? Ga naar Inloggen. vergeet niet je profiel te verifiëren via de url uit de e-mail. Het lijkt er op dat je browser advertenties blokkeert. Scholieren.com kan alleen bestaan door inkomsten van advertenties. We zouden het lief vinden als je de blokkade voor onze site uit zet. La petite fille de monsieur Linh.
Het kleine meisje van meneer Linh, Philippe Claudel.
Wat is een mensenleven anders dan een keten van leed om je hals? Wat heeft het voor zin om door de dagen, maanden en jaren te gaan, steeds zwakker en opnieuw gekwetst? Waarom zijn de dagen die nog moeten komen altijd weer bitterder dan de dagen die voorbij zijn en die ook al zo bitter waren? Dit fijngevoelige verhaal heeft me diep geraakt en ontroerd, vooral het hartbrekende einde kan denk ik niemand onberoerd laten. Ik heb in ieder geval mijn tranen niet kunnen binnenhouden en heb de hele avond nog met dit verhaal in mijn hoofd gezeten, zoveel indruk heeft het gemaakt. Het kleine meisje van meneer Linh is een zeldzaam mooi boek en zeker niet het laatste boek dat ik van Philippe Claudel wil lezen, er ligt al een hele stapel klaar. Originele Franse titel: La petite fille de monsieur Linh. Uitgegeven in: 2005. Nederlandse uitgave 2005 door uitgeverij De bezige bij. Nederlandse vertaling: Manik Sarkar.
bol.com Het kleine meisje van meneer Linh, Philippe Claudel 9789023453857 Boeken.
teder en aangrijpend van begin tot eind. Vanaf de eerste bladzijde grijpt het verhaal me aan, voel ik mee met meneer Linh. Ik kom zo dichtbij dat ik haast zelf een arm om deze meneer Linh zou willen heen slaan! Een review met veel woorden zou dit verhaal, waarin het juist niet gaat om de woorden, te niet doen.dit boek moet je lezen en VOELEN! Vond je dit een nuttige review? 5 0 Ongepaste review? Heel mooi boek! 30 juni 2015. Ik raad dit product aan. Het is een prachtig boek, mooi verhaal. Geen woord te veel geschreven. Je leeft mee met Mnr. Linh, het verhaal raakt je echt op sommige stukken. Niet een al te dik boekje, makkelijk te lezen en natuurlijk snel en goed bezorgd door Bol.com. Vond je dit een nuttige review? 2 0 Ongepaste review? maart 2010 Druk. 13e druk Afmetingen. 20 x 123, x 12, cm Aantal pagina's.' 143 pagina's' Kaarten inbegrepen. Nee Kaarten inbegrepen. Philippe Claudel Ph. De Bezige Bij. Manik Sarkar Manik Sarkar Originele taal. fr Originele Titel. La Petite Fille De Monsieur Linh.
Het kleine meisje van meneer Linh Philippe Claudel Een verhaal over vriendschap met een onverwachte wending Literair Nederland.
Het kleine meisje van meneer Linh is een verhaal over vriendschap, met een onverwachte wending die alles in een ander daglicht plaatst. Ontroerend en mooi, een aanrader. Het kleine meisje van meneer Linh. Vertaling door: M. Verschenen bij: De Bezige Bij.
Het kleine meisje van meneer Linh Philippe Claudel Tweedehands Christelijke boeken.
Direct na het lezen viel het mee, maar veel later kwam de tranenuitbarsting alsnog. Meer zeg ik er niet over, behalve: ken je het nog niet? Philippe Claudel; La Petite Fille De Monsieur Linh, Vertaald uit het Frans door Manik Sarkar.
Philippe Claudel.
En dat is genoeg basis voor een ontroerende vriendschap. Maar dan wordt meneer Linh overgeplaatst. Natuurlijk kan hij zijn vriend niet waarschuwen. hoe moet dat nu? Het laatste boek van Claudel vind ik niet zo indringend als Grijze zielen of zonder mij. Bij die boeken deed ik na de laatste pagina het boek dicht met een zucht, en had best weer vooraan willen beginnen om nog eens van die zinnen te genieten. Dat had ik nu niet. Waarmee ik niet zeg dat het geen mooi boekje is. De zinnen zijn à la Claudel, mooi dus.
Kunst en Natuur: Philippe Claudel.

Contacteer ons